Java-alkeet

koodikärpät-projekti
Lue Lisää!

Projektiblogi

Muutaman viikon jälkeen

Hommat on edennyt ihan kivasti ja oon oppinut kamalasti uusia juttuja. Aika on kulunut melkoisen nopiasti ja tehtäviin en ole onnistunut vieläkään kyllästymään. Pääasiassa päivät ovat kuluneet samaa tahtia kuin alussa, Java-tehtäviä pähkäillen. Porukka on mukavaa ja tehtäviä on päässyt tekemään yhdessäkin pohtien. Uutta oppii kyllä varmasti joka päivä ja aina viikon päätteeksi on semmoinen fiilis että on päässyt taas pikkasen etiäppäin. Mahtava kesätyö.

Koodikärpät

Itse en ennen ole tehnyt mikäänlaista ohjelmointia, joten kun kuulin että olisi mahdollisuus oppia ohjelmointia ja saada vähän parempaa kuvaa että minkälaista se on, tartuin siihen heti.

Kokemuksena tämä oli hyvä ja tästä sain paljon lisää tietoa ohjelmoinnista ja mitä siihen kuuluu. Ohjelmointi on myos hyvä tulevaisuuden kannalta koska yhä enempi työ tehdään tietokoneella ja ohjelmoijia tarvitaan aina lisää.

Kokemuksia

Olen nyt n. 2 viikon ajan opiskellut koodaamista ja jo näinkin lyhyessä ajassa koen oppineeni paljon. Minulla ei ollut juurikaan aikaisempia kokemuksia, mutta projektissa lähdettiin liikkeelle ihan perusasioista ja asiat selitettiin selkeällä tavalla. Vaikka osa tehtävistä tuntui hankalilta, eivät ne haitanneet motivaatiota, ja yrityksen ja erehdyksen kautta niistä kaikista pääsi loppujen lopuksi läpi. Projektin avulla sain hyviä kokemuksia koodaamisesta ja olen iloinen, että pääsin osallistumaan.

Rentoa ja palkitsevaa

Olen ollut viimeiset kaksi viikkoa kesätöissä koodikärpät-projektissa.

Kun hain tänne kesätöihin, minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta koodauksesta. Hädin tuskin edes tiesin mitä se oli. Aloitin aivan pohjalta.

Ensimmäisenä päivänä kokoonnuimme yläkerran aulaan. Sieltä meidät ohjattiin erääseen luokkahuoneeseen, jossa olen työskennellyt viimeiset kaksi viikkoa. Kaikille Java-alkeet projektissa mukana olleille oltiin lähetetty etukäteen linkki, josta pystyi lataamaan tehtävät ja ohjelmointityökalun. Aloitimme siis lähes heti pienen säätämisen jälkeen tekemään tehtäviä.

Jokainen päivä on ollut rakenteeltaan melko lailla samanlainen, Tehtävien tekoa ja ruokatauko, kotiin joustavan aikataulun mukaisesti. Joka päivä vähintään 6h.

Tehtävät ovat vaikeutuneet ja muuttuneet työläämmiksi melko tasaista tahtia. Alussa tehtävät tuntuivat melko helpoilta jopa minulle. Mutta pian yhden tehtävän teossa saattoi kestää yli tunti. Tehtävissä lähinnä luodaan yksinkertaisia ohjelmia kuten yksinkertaisia laskimia ja opetellaan uudenlaisien käskyjen käyttöä. Mitä vaikeampi ja työläämpi tehtävä on, sitä palkitsevampi. Onnistumisen tunne on aina mukava. Sain kuitenkin kohtalaisen hyvin tehtävät tehdyksi.

Tunnelma luokassa on ollut läpi kahden viikon hiljainen ja melko rentouttava. Ei kiireinen tai painostava. Tehtäviä saa tehdä omaan tahtiin, kunhan niitä kuitenkin vastuullisesti tekee. Apua voi myös kysyä muilta kesätyöläisiltä tai ohjaajilta.

Loppujen lopuksi voisin sanoa että tämä kesätyö on ollut mukava, rento ja olen varmasti oppinut enemmän kuin missään muussa kesätyössä jossa olen aiemmin ollut. Oppimistani taidoista on minulle varmasti hyötä tulevaisudessa ja olen samalla kehittänyt itselleni uuden mielenkiinnon kohteen, koodaus ja tietokoneet.

mietteitä

2 viikkoa on nyt oltu koodikärpissä ja paljon jäi käteen. Koodikärppiin hain, koska hanke oli erilainen ja kiinnostava, sekä halusin perehtyä koodaukseen paremmin. Koodikärpissä oppi omasta mielestäni paljon ja parasta on se, että näiden kahden viikon jälkeen voi oppimista jatkaa itsenäisesti sähköisen oppimateriaalinen ansiosta. Koodausta tulen varmasti käyttämään omissa pienissä projekteissa ja uskon, että se aukaisee uusia ovia tulevaisuudessa.
Mukavaa oli, tulisin uudestaankin.

-

On ollut mahtavaa saada opiskella itselle mieleistä aihetta ja samalla tutustua ohjelmoinnin työelämään. Oppimateriaali on Suomenkielinen ja helppolukuinen. Kiitos mahtavasta kesätyöpaikasta.

Tunnelmia töistä

Viimeiset pari viikkoa koodikärpillä ovat olleet, vaikkakin haastavia, hyvin opettavaisia ja mielenkiintoisia. Työnteko on ollut rentoa ja tehtävien tekemisen tahdista ei ole tarvinnut ottaa stressiä, mikä on hyvä sillä en ole koskaan ennen koodannut. Hienoa että on ollut tällainen mahdollisuus tutustua tekniikan alaan. Ei kyllä keksi mitään negatiivista sanottavaa koko projektista.

FIILIKSIÄ VIELÄ LISÄÄ

Olen nyt ollut täällä Java-alkeet projektissa, ja oon oppinut tosi paljon. Ollaan käyty läpi Helsingin yliopiston tekemiä kursseja Mooc sivustolla, ja onneksi sisältö on erittäin selkeää. Ihmiset on ollut täällä ystävällisiä ja onneksi kahvit tarjotaan ilmaiseksi. Mulla on vielä tätä viikko jäljellä, mutta kun kerran on mahdollisuus jäädä pidemmäksi aikaa, niin miksipä ei. Ilmaista opetustahan tämä on, ja varmasti hyödyllistä tulevaisuudessa.

Kokemus töistä

Omasta mielestä työ on ollut mielekästä, vaikkakin suhteellisen haastavaa.

Lisää fiiliksiä

Olen ollut nyt viikon opiskelemassa koodauksen alkeita. Minulla ei ole kovin suurta kokemusta koodin kirjoittamisesta, mutta olen päässyt hyvin alkuun. Olen ylä­asteella valinnaisessa tietotekniikassa oppinut vähän JavaScrptiä ja myös kotona netissä etsinyt tietoa ohjelmoinnista. Koodikärpät­ohjelman avulla olen kuitenkin oppinut paljon enemmän, kun opiskelumateriaali on selkeä ja hyvin rakennettu. Välillä jos ei ymmärrä jotain asiaa tai ei osaa tehdä jotain tehtävää tuntuu se rasittavalta. Olen jäänyt jumiin muutamiin tehtäviin, mutta olen päässyt niistä yli kysymällä apua.

Matematiikasta on mielestäni paljon hyötyä ohjelmoinnissa. Itse opiskelen pitkää matematiikkaa lukiossa ja se on auttanut minua eri ohjelmointiin liittyvien tehtävien tekemisessä. Looginen ajattelu ja tehtäviin keskittyminen on tärkeää. Tunnelma koulussa on leppoisa. Kaikki ovat ystävällisiä toisilleen. Opiskelu tehdään omaan tahtiin, eikä tehtävien tekemisen kanssa ole kiire. Tärkeintä on, että oppii uutta ja saa kokemusta. Kun alkaa ymmärtämään, miten JavaScript toimii, alkaa ohjelmointi tuntumaan paljon mielenkiintoisemmalta. Ensimmäinen viikko on ollut mukava, mielenkiintoinen ja opiskeluntäyteinen.

Fiiliksiä muutamalta päivältä

Ensimmäinen päivä oli etukäteen ohjeistettu hyvin, joten oikeaan paikkaan löysi ilman vaikeuksia ja tiesi mitä piti olla mukana ja hieman, minkälaista työtä tultaisiin tekemään. Ensimmäisenä päivänä lähdettiin liikkeelle alkeista ja aloitettiin tehtävien tekeminen. Tehtäviä on monenlaisia ja paljon ja ne tukevat hyvin opetettua teoria-asiaa. Tehtävät ovat tarpeeksi lyhyitä, että niitä jaksaa tehdä useampia samaan putkeen, ja iltapäivästäkin jaksaa vielä hyvin. Työpäivät ovat sopivan pituisia ja joustavalla aikataululla on mukava tulla ja lähteä, kun ajoitukset voi katsoa vähän työn etenemisen ja oman päivän mukaan.

Apua saa tarvittaessa, vaikka lähtökohtaisesti ratkaisut ongelmiin löydetään itse. Kokonaisuudessaan fiilikset ovat positiivisia, koko homma vaikuttaa mielenkiintoiselta ja järjestelyt ovat toimivia. Itse asiakin on sellaista, mitä jaksaisi tehdä jatkossakin.

Muut projektiblogit

Tässä tällä hetkellä työn alla olevia muita projekteja

Koodikärpät-peli

Koodikärpät-peli

Kokoelma minipelejä

Java-alkeet

Java-alkeet

Ensikosketus Javaan

Lukkari

Lukkari

Älykäs lukujärjestyksensuunnittelutyökalu

Robootti

Robootti

Robotin toimintoja

Grafiikka

Grafiikka

Graafikoiden tuotoksia

Nettisivut

Nettisivut

Koodikärppien nettisivuprojekti