koodikärpät

Tavoitteena innostaa nuoria tekniikan alalle
Lue Lisää!

Mikä Koodikärpät

Bittilamppu

Yhä harvempi nuori suuntautuu tekniikan alalle toiseen asteen opintojen jälkeen, vaikka kiinnostus koodaamiseen ja tekniikkaan on valtava. Koodikärpät-kampanjalla halutaan rohkaista nuoria lähtemään opiskelemaan tekniikkaa antamalla heille ensikosketuksen tekniikan alan töihin. Kesän 2016 aikana kampanja työllistää Oulussa 15-25 -vuotiaita erilaisiin tekniikan ja ohjelmoinnin projekteihin. Tarkoituksena on pitkäjänteisesti kehittää tekniikan osaamista ja tukea nuoria ensiaskeleissaan tekniikan alalla.

Koodikärpät-kampanjan yhteistyökumppaneina toimii Oulun alueen tekniikan alan yrityksiä, jotka tarjoavat rahoitusta ja ehdottavat projekteja nuorten toteutettaviksi. Harjoittelijoiltamme vaadimme ainoastaan omaa innostusta ja kiinnostusta ohjelmointiin. Tehtävien luonne ja haastavuus tulevat vaihtelemaan nuorten osaamisen sekä omien toiveiden mukaan.

Etsimme jatkuvasti uusia sponsoreita ja yhteistyökumppaneita! Jos haluat olla mukana tukemassa nuorten kesätyöllistymistä ja Oulun alueen tulevaisuuden tekniikkaosaamista , ota yhteyttä Dan Ackersiin (ackersdan@gmail.com / 044 235 0160)

Haemme myös edelleen mukaan tekniikasta kiinnostuneita 15-25 -vuotiaita nuoria. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä

Projektiblogit

Tässä tällä hetkellä työn alla olevia projekteja

Koodikärpät-peli

Koodikärpät-peli

Kokoelma minipelejä

Java-alkeet

Java-alkeet

Ensikosketus Javaan

Lukkari

Lukkari

Älykäs lukujärjestyksensuunnittelutyökalu

Robootti

Robootti

Robotin toimintoja

Grafiikka

Grafiikka

Graafikoiden tuotoksia

Nettisivut

Nettisivut

Koodikärppien nettisivuprojekti

Tarina

 • Ensiaskeleet

  Maaliskuu-2016

  Ensiaskeleet

  Ajatus Koodikärpät-kampanja syntyy. Tarkoituksena oli tarjota kymmenelle nuorelle mahdollisuus kouluttautua kunnon ohjelmoijiksi. Jotta hanke toteutuisi, mukaan lähdetttin hakemaan lisää ihmisiä.

 • Uusille urille

  Huhtikuu-2016

  Uusille urille

  Hanke sai innostuneen vastaanoton ja hyvin pian projekti kasvoi liian suureksi yhden ihmisen vedettäväksi. Lisävahvistusta saatiin Johanneksesta, joka liittyi mukaan hoitamaan projektin markkinointia, myyntiä ja viestintää.

 • Liittymäkohtia

  Toukokuu-2016

  Liittymäkohtia

  Nuorten kiinnostus kampanjaan ylitti kaikki odotukset. Hakemuksia saatiin yli 70 ja lopulta mukaan lähti 55 innokasta nuorta työntekijää. Heistä 29 työskentelee kesätyösetelillä.

 • Palat kohdalleen

  Toukokuu-2016

  Palat kohdalleen

  Koodikärpät-kampanja on vankalla pohjalla, kiitos yhteistyökumppaneiden ja sponsoreiden. Heiltä on saatu mielenkiintoisia projekti-ideoita nuorten toteutettavaksi. Rahoittajien ansiosta pystytään näillä näkymin kaikille nuorille maksamaan heidän työpanoksestaan kahden viikon ajalta. Toivottavasti innostus ja oppimisen ilo pitävät nämä ihmiset mukana koko kesän.a vain oppiakseen lisää vaikka meillä ei ole varaa maksaa palkkaa loppuajasta.

 • Matka alkaa

  Kesäkuu-2016

  Matka alkaa

  Kampanja polkaistaan käyntiin vauhdilla ja nuoret pääsevät toteuttamaan projekteja, kukin oman kiinnostuksena ja vahvuutensa mukaan. Mukana on upeita nuoria, joilla on aito halu ja innostus tarttua projekteihin. Tällä hetkellä työn alla on esimerkiksi android-sovelluksien ja -pelien, robottipuvun, puheentunnistusjärjestelmän sekä nettisivujen kehittämistä.

 • Matka jatkuu

  Heinäkuu-2016

  Matka jatkuu

  Yksi kuukausi takana, todella positiivisilla tuloksilla. Paikalla on ollut parhaimmillaan yli 50 nuorta ja lähes kaikille on pystytty maksamaan palkkaa. Ensimmäiset yritystilauksetkin on saatu ja niiden työstäminen on alkanut. Projektit rullaavat ainakin tämän kesän ja jatkoa on varmasti luvassa. Suuri kiitos kaikille jo mukana olleille!

 • Risteyskohta

  Elokuu-2016

  Risteyskohta

  Kesän loppuhuipentuma - karonkka - lähestyy. Kovasti teemme töitä, että mahdollisimman moni kädenjälki pääsee näkyville. Erittäin opettavainen kokemus tämä kesä on toistaiseksi ollut, ja monta estettä olen joutunut ylittämään. Tällaisen hankkeen, ja ylipäätään yrittäjäksi ryhtyminen, on juuri niin hankalaa kuin mitä ihmiset siitä olettavat, mutta sitäkin antoisampaa!

 • Tule sinäkin
  mukaan rakentamaan
  tietämme!

Tiimi

Homma lähtee liikkeelle

Ackers

Dan Ackers

Hankkeen johtaja

Ackers

Jukka Pitkäkoski

Graafiikka

Tavoittemme on saada lisää ihmisiä kiinnostumaan tekniikan alasta. Haluamme herättää kiinnostusta näihin hommiin kokemuksen ja oman innostuksen kautta!
Kaipaamme myös lisää innokkaita ihmisiä alalle. Ota yhteyttä mikäli haluat mukaan!

Ota Yhteyttä!

Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin 24 tunnin sisällä!

Ohjelmoinnista kiinnostuneet

Olit sitten vasta-alkaja tai hieman kokeneempi ohjelmoija, koodikärpissä pääset tutustumaan alaan sinulle sopivalla tasolla.

Yhteistyökumppaniksi

Haemme jatkuvasti lisää sponsoreita ja yhteistyökumppaneita!

Ehdota projektia!

Ehdota projektia työpajaamme! Maksat vain mikäli pidät lopputuloksesta.

Yleinen

Jos mikään edellä mainituista aiheista ei sovi, valitse tämä.